Geinteresseerd in de samba van Sambam?

Bij Sambam is altijd plaats voor nieuwe muzikanten. Voor mensen die willen trommelen, die hun muzikale horizon willen uitbreiden, die willen leren spelen op slag- en percussie-instrumenten. Die gewoon lekker willen meespelen en meedeinen op de klanken van swingende samba.
Ervaring met het spelen van samba is niet nodig, maar het is zeker handig als je beschikt over een goed gevoel voor ritmiek en over de wil om te leren spelen op een of meer percussie-instrumenten. Wat je wilt.

Vóór Corona speelde Sambam nog op markten, in winkelstraten, op carnavalsfeesten. Liep Sambam nog mee met de parade-optocht van het Buitengewoon-festival, waarbij ze muziek maakte met honderd andere Samba-spelers. Een geweldige happening, waarbij alleen maar dansende en blije mensen langs de kant van de weg te zien waren. Beelden hiervan kun je vinden op de Facebook-pagina ‘SamBam Percussiegroep Achterhoek’.

Braziliaanse samba wordt gespeeld op verschillende trommels, grote (surdo’s) en kleine trommels (repenique) Op snarentrommels (caixa’s) en op Timba’s (lichte, draagbare variant van de djembé). En dan zijn er nog kleine, lichte instrumenten, als cowbells, de a-go-go-bellen, de shakers en de fluitjes. Een groot pandemonium aan ritmische klanken: probeer daarop maar eens stil te blijven staan. Samba-spelen is een feest, vrolijk muziek maken met gelijkgestemde muzikale geesten, samba is een soort muzikale anti-depressiva, vele malen gezonder dan Prozac.

Sambam oefent elke dinsdagavond in het Kulturhuus De Rietborgh,  Borgsche Rieten 15, 7061ZM Terborg.
Wij spelen onder begeleiding van Dudu Capoeira, een enorm enthousiaste, virtuoze Sambaspeler en sambadocent. Dudu leert hoe ieder instrument gespeeld moet worden en leert ons ritmes: het repertoire van Sambam.

Maar vóór alles leert hij ons het vrolijk stemmende gevoel van Samba spelen.
Ook over hem staat meer informatie op de Facebookpagina.

Kortom: als het je passie is hebt in muziek maken, als je een goed ritmegevoel hebt en je er naar uitkijkt om, samen met hartstikke gezellige mensen, iedere week lekker los te gaan op samba..

dan klik je op een van onderstaande buttons.
Hopelijk zien we elkaar snel

.

.