Over ons

Kans om Braziliaanse percussie te leren spelen

Niet iedereen weet het, maar er bestaat een heuse swingende percussie-groep in de Achterhoek. Sambam is de naam. Zoals die naam al doet vermoeden, speelt Sambam authentieke Braziliaanse ritmes. Optredens van Sambam zijn een aanwinst voor evenementen als markten, carnaval-bijeenkomsten, ieder feest of gewoon voor liefhebbers van samba en een liefhebber van al dan niet gestructureerd dansen. Gewoon lekker losgaan op Braziliaanse percussie-muziek.
De huidige leden van Sambam komen uit plaatsen als Doetinchem, Breedenbroek, Dinxperlo, Westendorp, Silvolde etcetera, en zelfs uit Duitsland.

Bij Sambam is altijd plaats voor nieuwe leden. Voor mensen die willen trommelen, die hun muzikale horizon willen uitbreiden, die willen leren spelen op slag- en percussie-instrumenten. Gewoon lekker meespelen en meedeinen op de klanken van swingende samba. Ervaring met het spelen van samba is niet nodig, maar het is zeker handig als je beschikt over een goed gevoel voor ritmiek en over de wil om te leren spelen op percussie-instrument. Of meer instrumenten. Wat je wilt.

Pas geleden liep Sambam nog mee met de parade-optocht van het Buitengewoon-festival, waarbij ze met muziek maakte met honderd andere Sambaspelers. Een geweldige happening, waarbij alleen maar dansende en blije mensen langs de kant van de weg te zien waren. Beelden hiervan kun je vinden op de Facebook-pagina ‘SamBam Percussiegroep Achterhoek’.

Braziliaanse percussie speelt men op verschillende trommels, kleine (repenique) en grote (surdo’s); op snarentrommels (ciaxa’s), op Timba’s (lichte, draagbare variant van de djembé) op cowbells, a-go-go-bellen, op shakers en fluitjes. Een groot pandemonium aan Samba-ritmes: probeer daarop maar eens stil te blijven staan. Samba-spelenis een soort muzikale prozac, maar dan veel gezonder

Sambam oefent elke dinsdagavond in het Kulturhus De Rietborgh, Borgsche Rieten 15, 7061ZM Terborg. Dat gebeurt onder begeleiding van Dudu Capoeira, een enorm enthousiaste, virtuoze Sambaspeler en sambadocent. Ook over hem staat meer informatie op de Facebookpagina.

Kortom wie zin heeft in muziek maken, een goed ritmegevoel en wekelijks iets leuks wil hebben om naar uit te kijken. Voor meer informatie of om je aan te melden, kijk je op de  contactpagina

Tot Spoedig…